Zakelijk schrijven, 20-11-2018

Training zakelijk schrijven

€ 299,00

Zakelijk schrijven, 20-11-2018

Doel

In deze training wordt u zich bewust van de eisen die hedendaagse lezers stellen aan teksten. Veel lezers zijn gehaast en lezen teksten ‘scannend’. Hoe kunt u daar bij het schrijven van een tekst rekening mee houden? Hoe zorgt u ervoor dat uw boodschap duidelijk overkomt en u uw doel bereikt met uw tekst?

Voor wie?

De training is een aanrader voor iedereen die regelmatig teksten schrijft in zijn of haar werk. U krijgt concrete handvatten aangereikt waardoor uw teksten effectiever worden. Tijdens de training staat u weer eens stil bij wat er allemaal komt kijken bij het schrijven van een goede tekst.

N.B. De training Zakelijk schrijven richt zich op tekststructuur en stijl. Spelling en leestekens komen niet aan de orde; grammatica alleen zijdelings – als het bijvoorbeeld gaat om het vermijden van lange zinnen.

Waar en wanneer?

Centrale Bibliotheek Amsterdam (OBA). Dinsdag 20 november 2018, van 10.15 tot 16.00 uur (tussen 13.00 en 13.45 uur is er een pauze; de lunch is niet inbegrepen).

Boekenpakket

Bij de training is het boek Check je tekst van Eric Tiggeler (winkelwaarde: € 16,50) inbegrepen. 

Meer informatie
Op de website van Onze Taal vindt u meer informatie over deze training.

Prijs

Voor leden van Onze Taal kost de training € 249,-; niet-leden betalen € 299,-. (De kosten voor de training zijn vrij van btw).Voor ledenkorting kunt u bij uw aanmelding de volgende code gebruiken: TT006. De ledenprijs van € 249,- geldt alleen voor leden met een regulier jaarabonnement, niet voor degenen met een proefabonnement. De ledenprijs geldt bovendien alleen voor een persoonlijk lidmaatschap. Als uw werkgever een bedrijfsabonnement op Onze Taal heeft, is daar dus geen korting op trainingen aan verbonden. Als u bij uw aanmelding voor een training lid wordt van Onze Taal, kunt u meteen van de ledenprijs profiteren.

Factuur naar uw werkgever

Inschrijven kan ook telefonisch, bijvoorbeeld als de factuur voor de training naar uw werkgever gestuurd mag worden. Bel ons secretariaat: 070 - 356 12 20 (tussen 13.00 en 16.30 uur) of mail uw gegevens (naam van de cursist, bedrijfsnaam incl. postadres en gegevens over het factuuradres naar administratie@onzetaal.nl).

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte is 12 personen. Dat is gedaan om cursisten alle ruimte te geven om vragen te stellen en om te oefenen. Het minimumaantal deelnemers is 10. Als er twee weken voordat de training zal plaatsvinden minder dan 10 aanmeldingen zijn, gaat de training niet door.

PE-punten

Beëdigde tolken en vertalers kunnen voor het volgen van de Opfristraining taalregels 5 PE-punten aanvragen via de website van Bureau Wbtv.