Waar komt suikerspin vandaan?

Waar komt suikerspin vandaan?

Beschikbaar vanaf 07-10-17
€ 12,99

Leverbaar vanaf 7 oktober

Uitgever Thomas Rap
Auteur INT en Genootschap Onze Taal
ISBN 9789400407749

Waar komt suikerspin vandaan?

*** Tijdens het Onze Taal-congres op 7 oktober geldt een speciale ledenprijs. Bezoekers van het congres kunnen het boek dan met korting aanschaffen. ***

Heeft poedelnaakt iets met een hond te maken? Waarom noemen we een praatziek persoon nu juist een ‘kletsmajoor’? Waar zit je op als je ‘op je hurken’ zit? Zit er vis in ‘palingworst’? En is een ‘nijlpaard’ echt een paard uit de Nijl? Vroeg of laat komt er een moment dat je je zoiets opeens afvraagt.

Voor zulke momenten is er dit boekje. Net als de succesvolle voorgangers Waar komt pindakaas vandaan? (2013) en Waar komt hagelslag vandaan? (2015), die duizenden keren over de toonbank gingen, is het gemaakt door twee gerenommeerde taalorganisaties: het Instituut voor de Nederlandse Taal en het Genootschap Onze Taal. Zij bundelen hierin hun kennis over woorden, én vooral ook hun ervaring in het helder en toegankelijk presenteren daarvan.

Met dit boekje krijgt u snel een onderhoudend antwoord op de vraag ‘Waar komt suikerspin vandaan?’, en op nog 99 andere prikkelende vragen over woorden.


Bekijk ook Waar komt pindakaas vandaan?Waar komt hagelslag vandaan?, en de combinatie-aanbieding