Dicteepakket

Dicteepakket

€ 110,00

Dicteepakket

Organiseert u een dictee?

Wilt u voor uw collega's, vrienden of familie een dictee organiseren en bent u op zoek naar een vermakelijke en uitdagende tekst? Daarvoor kunt u bij de Taaladviesdienst terecht.

De Taaladviesdienst biedt enkele dictees als kant-en-klaarpakket aan, elk met een eigen thema en moeilijkheidsgraad, van 'een leuke uitdaging voor iedere volwassene' (toegankelijk) tot 'zelfs een kluif voor specialisten' (zeer pittig). U kunt kiezen uit de volgende dictees.

 • Eetdictee: van verantwoorde tussendoortjes tot schranzen bij de Mac.
  Niveau: toegankelijk. "De Nederlander dijt steeds meer uit: we doen ons naar hartenlust tegoed aan chocolaatjes, nacho's en stracciatella-ijsjes."

 • Woondictee: over de woningmarkt en interieurstyling.
  Niveau: toegankelijk. "Er zijn branieachtige doe-het-zelvers die met een paar inderhaast gedownloade tienstappenplannen hun hele huis opkalefateren."

 • Werkdictee: over het nomadische bestaan van de 21e-eeuwse werknemer.
  Niveau: uitdagend. "Ambieert u een dikbetaalde baan in het bedrijfsonroerendgoed of wordt u liever een pro-Deoadvocaat bij een non-profitorganisatie?"

 • Culinair dictee: een ware smaakexplosie tijdens een copieus diner. 
  Niveau: zeer pittig. "Na de coquilles Saint-Jacques, een kalfsentrecote op een mousseline van artisjok en een lycheesorbet met karamelsaus lagen we op apegapen."

 • Juridisch dictee: over advocaten en hun cliënten.
  Niveau: zeer pittig. "De superintelligente advocate in spe betichtte haar medestudenten van een ivorentorenhouding, maar deze quasigeëngageerde patjepeeërs negeerden haar cri de coeur ten enenmale." 

Prijs van het dicteepakket 

Een dicteepakket bestaat uit:

Elke deelnemer (max. 20) krijgt bovendien:

 • een exemplaar van het tijdschrift Onze Taal
 • een Onze Taal-pen
 • een Onze Taal-schrijfblok

Bestellen

Een dicteepakket kost € 110,- (inclusief btw) en is te bestellen via bovenstaande bestelknop. Na uw bestelling nemen we telefonisch contact met u op. Dan kunt u doorgeven welk dictee u wilt afnemen en hoeveel deelnemers er zijn. Bovenstaande prijs is gebaseerd op maximaal 20 deelnemers (prijs in overleg als u meer dan 20 deelnemers verwacht).  

Ledenkorting

Speciaal voor leden van Onze Taal is het dicteepakket met korting te bestellen, zie www.onzetaalwebwinkel.nl/ledenvoordeel.

Aanvullende wensen?

Hebt u aanvullende wensen, leg die dan gerust aan ons voor. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een van onze taaladviseurs het dictee te laten voorlezen en/of uitleggen. Dan wordt het afnemen van het dictee niet alleen leuk, maar ook extra leerzaam. U kunt uw wensen doorgeven aan Roos de Bruyn, coördinator van de Taaladviesdienst, tel. 070 - 217 16 26.